Trainingen

De training bestaat uit:

 • Warming-up
  Dit onderdeel is het begin van de training. Spieren worden losgemaakt ter voorbereiding van de training. Tevens worden conditie en kracht getrained.
  Beginners kunnen in een aangepast tempo aan de oefeningen meedoen.
 • Techniek training met of zonder partner
  Het Wing Chun bevat veel technieken die eindeloos met elkaar te combineren zijn. De technieken worden in groepjes van 2 geoefend. Ook leert men technieken zonder partner uit te oefenen.
  Deze kunnen eventueel thuis geoefend worden.
 • Spar oefening met partner
  Hierbij worden de geleerde technieken in een praktijk situatie toegepast. Men kan zowel tegen één als tegen meerdere tegenstanders uitkomen. Tijdens het sparren worden handschoenen gedragen. De hardheid van het sparren is afhankelijk van het niveau van de leerling.
 • Vormen
  Het Wing Chun bevat 3 ongewapende en 2 gewapende vormen, na het sparren wordt hierin lesgegeven. Een vorm is een serie arm en been bewegingen die je achter elkaar uitvoert. Je moet de vormen niet zien als een schijngevecht maar als een serie bewegingen waaruit Wing Chun bestaat. De vormen zijn een belangrijk deel van Wing Chun en sluiten goed aan bij het eind van de training omdat ze ervoor zorgen dat je fysiek en mentaal tot rust komt.